Nieuws

Oud-PSV'er Toivonen stopt na dit kalenderjaar met voetballen: 'De sleet zit erop'

Oud-PSV'er Toivonen stopt na dit kalenderjaar met voetballen: 'De sleet zit erop'

19-10-2022 19:35

Ola Toivonen hangt na dit kalenderjaar zijn voetbalschoenen aan de wilgen. De inmiddels 36-jarige spits is momenteel actief bij Malmö FF, maar was jaren geleden te bewonderen als effectieve spits van PSV. 

Toivonen gaf deze week in een interview met zijn club aan dat het erop zit na dit kalenderjaar. De vedette voelt dat zijn lichaam ouder wordt en heeft besloten dat dit het juiste moment is om te stoppen. Toivonen arriveerde in 2009 bij PSV en vertrok vijf jaar later. De Zweed werd bekend als een type Mark van Bommel: vervelend om tegen te spelen, maar heerlijk om bij je in het elftal te hebben.

De spits wist vaak met vervelende acties zijn tegenstanders uit de wedstrijd te halen. De teller kwam bij PSV uiteindelijk op 61 doelpunten te staan na 139 duels. In het nationale elftal van Zweden was Toivonen veertien keer trefzeker in 64 interlands. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!