Nieuws

Nijhuis zocht contact met VAR: 'Hij is een jonge gast, hij leert hier ook van'

Nijhuis zocht contact met VAR: 'Hij is een jonge gast, hij leert hier ook van'

04-12-2021 16:03

Bas Nijhuis heeft contact opgenomen met Marc Nagtegaal, de VAR die besloot de arbiter naar de kant te roepen tijdens Feyenoord - Heracles Almelo. Om het afgekeurde doelpunt van de Rotterdammers ontstond veel commotie, maar Nijhuis wilde daar middels een telefoontje een punt achter zetten.

Nijhuis keurde de treffer in eerste instantie goed, maar liet zich overrulen door de VAR. In de media liet de scheidsrechter weten 'echt kwaad' te zijn. "Ik merkte aan de telefoon dat het wat met hem had gedaan", vertelt Nijhuis tegen Tubantia. "Hij is een jonge gast, het komt bij hem harder binnen dan bij een ervaren collega."

De arbiter neemt Nagtegaal echter niets kwalijk en trekt zelf het boetekleed aan. "Zijn naam wordt ook overal in de media genoemd na zo'n voorval, maar ik heb gezegd dat ik boos was op mezelf. Het is een grote mensenwereld, hij leert hier ook van. De VAR mag een mening hebben en ik ben de eindverantwoordelijke. Hoe dan ook: ik werd er niet vrolijk van, maar het is mijn eigen schuld."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!