Update: PSV heeft Gakpo terug in de basis, Götze ontbreekt wegens rugklachten

Update: PSV heeft Gakpo terug in de basis, Götze ontbreekt wegens rugklachten

04-12-2021 16:06 Laatste update: 16:04
Eredivisie 0 Reacties

Cody Gakpo staat voor zijn rentree bij PSV. De vleugelspeler raakte eind oktober geblesseerd aan zijn enkel, maar is fit genoeg om tegen FC Utrecht vanaf de aftrap te beginnen. Noni Madueke en Jordan Teze keren eveneens terug bij de selectie, maar zij beginnen op de bank.

Daartegenover staat de afwezigheid van Mario Götze. De reden van zijn afwezigheid is niet bekend. Voor Philipp Max komt de thuiswedstrijd tegen de Domstedelingen nog te vroeg. De linksback is nog niet volledig fit verklaard na zijn coronabesmetting. Davy Pröpper ontbreekt ook om onbekende redenen.

René Hake kiest bij Utrecht voor één wijziging ten opzichte van de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Heracles Almelo. Arthur Zagré krijgt van de Utrecht-coach het vertrouwen op linksback, wat ten koste gaat van Django Warmerdam. Verder speelt Utrecht met dezelfde namen. Bart Ramselaar en Adam Maher keren terug op het voor hun oude nest.

PSV en Utrecht nemen het tegen elkaar op als nummer drie en vier van de Eredivisie. De Eindhovenaren gaan bij een overwinning Feyenoord tot in elk geval morgen voorbij. Als de bezoekers winnen in het Philips Stadion, is het gat tussen beide ploegen nog maar twee punten.

Update: Götze is er niet bij tegen Utrecht wegens rugklachten. Pröpper is één à twee weken uit de roulatie met knieproblemen. Gakpo begint door het ontbreken van Götze als aanvallende middenvelder. De aanvoerder wordt geflankeerd door Ritsu Doan en Armindo Bruma.

De opstellingen:

PSV: Drommel; Mwene, Ramalho, Boscagli, Mauro; Sangaré, Gutiérrez, Gakpo, Bruma, Doan; Vinícius.

FC Utrecht: Paes; Ter Avest, Van der Maarel, Van der Hoorn, Zagré; Maher, Timber, Ramselaar; Gustafson, Douvikas, Balk.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie