Nieuws

Van de Looi over EK-loting: 'Pittige groep met mooie affiches'

Van de Looi over EK-loting: 'Pittige groep met mooie affiches'

19-10-2022 10:02 Laatste update: 10:27

Jong Oranje weet waar het aan toe is op het EK in Georgië van volgend jaar. Het treft het gastland, buurland België en favoriet Portugal. Bondscoach Erwin van de Looi reageerde op de loting.

"Het is een pittige groep met mooie affiches. Met Portugal en België treffen we twee tegenstanders van formaat. In pot 1 zaten alleen maar toplanden, maar België is misschien wel het sterkste land uit pot 2. We willen ons meten met de Europese top en dan is deze groep een prachtige uitdaging", aldus Van de Looi op de site van de KNVB.

Daarnaast treft Jong Oranje dus ook Georgië. Van onderschatting wil de oud-trainer van onder meer FC Groningen en Willem II niets weten. "Georgië kennen we nog niet zo goed. Op papier is het natuurlijk een kleiner voetballand, maar het is ook het thuisland en dat kan op een toernooi altijd verrassen." Jong Oranje begint het EK op 21 juni tegen België.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!