Nieuws

Teamgenoten aanwezig bij première docufilm Blind: 'Veel respect voor hem'

Teamgenoten aanwezig bij première docufilm Blind: 'Veel respect voor hem'

19-10-2022 07:05
0

Dinsdagavond ging de tweedelige docuserie Nooit meer silstaan, over de carrière van Daley Blind, in première. Daarbij waren meerdere teamgenoten van de Ajacied aanwezig, die bij de NOS reageerden op een portret van een speler die indruk op hen maakt.

"Aan de ene kant is het heel mooi en aan de andere kant best wel hard, omdat je ziet hoe dingen kunnen lopen", zegt Remko Pasveer. "Je krijgt heel veel respect voor de mens Daley. De buitenwereld gaat echt zien hoe hij is als persoon en als mens."

Eind 2019 ging Blind in de Champions League-wedstrijd tegen Valencia naar de grond met hartproblemen. Onderzoek bleek uit dat hij destijds kampte met een ontstoken hartspier. Er werd preventief een defibrillator geplaatst, waarna de 94-voudig international enkele weken later terugkeerde op het veld.

Ook Kenneth Taylor zag de film. "Mensen onderschatten wel eens wat Daley heeft moeten overwinnen om terug te keren op dit niveau. Uiteindelijk zijn wij ook gewoon mensen. Wij zijn niet anders dan anderen. Ik denk dat dat wel eens wordt vergeten."

Blind, die in de Videoland-productie vertelt hoe hij revalideerde en wat onder meer de hartaanval van vriend Christian Eriksen met hem deed, beaamt dat. "Kritiek mag, maar je moet wel realistisch zijn. Soms moet je denken aan wat er eventueel achter de schermen kan spelen bij iemand. Dat gebeurt niet altijd. Het lijkt soms wel alsof wij robots zijn, maar er zit veel meer achter. Je prestaties blijven niet alleen op het veld, die neem je ook mee naar huis. Ik ben daar met ups en downs mee omgegaan. Misschien is deze film een inkijkje. In ieder geval wel bij mij."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie