Nieuws

Tagliafico adviseert Ten Hag: 'Ik zou meer praten met de spelers op de bank'

Tagliafico adviseert Ten Hag: 'Ik zou meer praten met de spelers op de bank'

04-12-2021 15:18

Nicolás Tagliafico was sinds zijn komst naar Ajax jarenlang de vaste linksback van de ploeg, maar de Argentijn is zijn plek kwijtgeraakt aan Daley Blind. Hij werkt hard om zich terug te knokken in de basis. 

Tagliafico beaamt dat hij moeite heeft met zijn reserverol. "Ja, het is lastig, maar ik kan mijn eigen keuzes maken. Als het goede keuzes zijn en ik een heldere geest, een winnaarsinstelling heb en ik hard blijf werken, is het goed", vertelt hij in gesprek met de NOS. "Ik denk dat we alle negatieve ervaringen moeten accepteren en we ervan leren. Het dwingt ons te groeien als mens en mentaal worden we er sterker van. Dit is de eerste keer in mijn carrière dat ik niet speel. Dat was in eerste instantie erg zwaar."

Sinds de Argentijn op de bank zit heeft hij één keer met Erik ten Hag gesproken, al is daar naar eigen zeggen niets in gezegd. "Dat de ploeg goed is nu", zegt Tagliafico. Vanaf het begin dacht dat hij dat ik de transfermarkt op zou gaan, toen het seizoen begon was de ploeg eigenlijk al samengesteld. Nu ben ik weer terug bij af. Ik heb hier drie jaar alle wedstrijden gespeeld. Maar zoals ik zei, ik moet een positieve kijk hebben op mijin beslissingen."

De linksback zou het op prijs stellen als Ten Hag beter communiceert met zijn spelers. "Als ik hem was, zou ik meer praten met de spelers die op de bank zitten, dat vind ik belangrijk. November, december en januari zijn zware maanden."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!