Hartjes van held naar schlemiel bij Roda JC: Heracles wint na strafschoppen

18-10-2022 23:53 Laatste update: 23:56

Heracles Almelo heeft zich na een bloedstollende strafschoppenserie op bezoek bij Roda JC weten te plaatsen voor de tweede ronde in de KNVB beker. Na 120 minuten voetbal stond er een 2-2 gelijkspel op het scorebord.

Na een klein half uur spelen opende Romano Postema de score namens de ploeg van trainer Jurgen Streppel. Van dichtbij prikte hij binnen op aangeven van Mohamed Mallahi. Elias Sierra-Cappelleti trok twee minuten na rust via een Roda JC-been de score gelijk, waarna de Heraclieden via Nikolai Laursen het duel even later helemaal kantelden: 1-2.

Daardoor leek Heracles Almelo op de overwinning af te stevenen, maar dat was buiten Lennard Hartjes gerekend. De Feyenoord-huurling kopte tegendraads raak en dwong met zijn doelpunt een verlenging af. In de extra speeltijd werd niet meer door waardoor een strafschoppenserie de beslissing moest brengen.

Spannende serie

De eerste zes penalty's werden allemaal overtuigend binnengeschoten. De zevende poging van Lucas Schoofs miste overtuiging en werd door Roda JC-doelman Rody de Boer. Vervolgens kreeg Bryan Limbombe de uitgelezen kans de Limburgers op 4-3 te schieten, maar ook zijn inzet werd gepakt: Koen Bucker dook naar de juiste hoek.

Vervolgens scoorden achtereenvolgens Sierra-Cappelletti en Niek Vossebelt waardoor er een sudden death aan te pas moest komen. Uiteindelijk ging Hartjes van held naar schlemmiel door de achtste Roda JC-penalty te missen. Daardoor dringt Heracles Almelo door tot de tweede ronde van het bekertoernooi.