Heerenveen voorkomt gigantische blamage bij amateurs pas na verlenging

18-10-2022 22:32

SC Heerenveen heeft met hangen en wurgen weten af te rekenen met het nietige HSV Hoek. Op bezoek bij de Zeeuwse derdedivisionist kwam de eredivisionist zelfs op een 2-0 achterstand, maar wist het na verlenging te winnen: 2-4.

Al vroeg in het duel kwam Hoek op sportpark Schildman op een 1-0 voorsprong. Het was Steve Schalkwijk die voor een verrassing zorgde. De 29-jarige aanvaller dribbelde naar binnen en krulde de bal op fraaie wijze in de verre hoek.

In de 25ste minuut ging het van kwaad tot erger voor de formatie van Kees van Wonderen toen de bal op de stip ging na een even onhandige als onbesuisde overtreding. Rik Impens toonde zich vanaf elf meter koelbloedig en stuurde Xavier Mous - die aan de wedstrijd begon - de verkeerde hoek in: 2-0.

Vlak voor rust kwam Heerenveen terug in de wedstrijd dankzij Mats Köhlert die raak schoot in de korte hoek. Rami Al Hajj zorgde vier minuten na rust voor opluchting door de gelijkmaker aan te tekenen. In de 63ste minuut ging er een streep door de 2-3 wegens buitenspel.

Ondanks kansen over en weer werd er in de reguliere speeltijd niet meer gescoord, waardoor er een verlenging aan te pas moest komen. In de 94ste minuut was het opnieuw Al Hajj die scoorde: ditmaal tikte de middenvelder van dichtbij binnen na een voorzet van Milan van Ewijk.

Tibor Halilovic pakte na een opstootje in de slotfase nog zijn tweede gele prent en kon voortijdig gaan douchen, waardoor een hachelijke slotfase ontstond. Toch was het wederom Al Hajj die in de 119e minuut scoorde: oog in oog met de Hoek-doelman bleef hij rustig en tekende hij met zijn hattrick voor de 2-4 eindstand.