Wedstrijdverslag

ADO boekt benauwde zege bij amateurs, FC Volendam bekert overtuigend door

ADO boekt benauwde zege bij amateurs, FC Volendam bekert overtuigend door

18-10-2022 22:01 Laatste update: 22:05

Op dinsdag werd er veel gevoetbald op de Nederlandse velden in de eerste ronde van de KNVB Beker. ADO Den Haag wist met moeite af te rekenen met de amateurs van Excelsior '31, waar FC Volendam geen fout maakte op bezoek bij Harkemase Boys.

Excelsior '31 - ADO Den Haag: 2-3

Tot tweemaal toe wist de ploeg van Dirk Kuijt - die in Rijssen niet voor zijn sterkste elf koos - na een achterstand gelijk te maken. Eerst zorgde een eigen doelpunt van Excelsior '31 ervoor beide ploegen met een 1-1 tussenstand de kleedkamers opzochten, na een verrassende voorsprong voor de thuisclub.

Nadat Givan Werkhoven de amateurclub op 2-1 had gezet in de 49ste minuut, wist ADO met hangen en wurgen te winnen. Dat was mede te danken aan Malik Sellouki die prachtig raak schoot. Thomas Verheydt besliste vervolgens het duel in de 61ste minuut. Daardoor werd er uiteindelijk een benauwde zege op de huidige nummer zeventien van de derde divisie zaterdag geboekt: 2-3.

Harkemase Boys - FC Volendam: 1-5

Het Andere Oranje had op bezoek bij Harkemase Boys geen kind aan de amateurvereniging. De eredivisionist won onder meer dankzij een doelpunt van Robert Mühren en een dubbelslag van Ibrahim El Kadiri. Het eerste doelpunt van laatstgenoemde was de mooiste treffer van de avond in Harkema.

Overige uitslagen:

Almere City - TOP Oss: 2-0

GVVV Veenendaal - FC Den Bosch: 1-3

Koninklijke HFC - Telstar: 0-1

Rijnsburgse Boys - De Graafschap: 1-3

SV Urk - Staphorst: 2-0

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!