Koploper Chelsea in zinderende Londense derby onderuit tegen West Ham United

04-12-2021 15:24 Laatste update: 15:33

Chelsea is er zaterdagmiddag niet in geslaagd de koppositie in de Premier League te verstevigen. The Blues - met Hakim Ziyech in de basis - verloren in een wedstrijd die negentig minuten lang spannend was met 3-2 van West Ham United

Van meet af aan was de wedstrijd tussen de nummer vier en één van de competitie een boeiend gevecht. Na een halfuur brak Thiago Silva de ban. De Braziliaanse verdediger - die Didier Drogba aflost als oudst scorende Chelsea-speler - knikte uit een hoekschop vakkundig raak. Chelsea kon slechts tien minuten genieten van de voorsprong. Na geklungel van Jorginho en doelman Édouard Mendy ging de bal op de stip. Manuel Lanzini faalde niet: 1-1.

Nog voor rust pakte Chelsea echter alweer de leiding. Na een schitterende crosspass van Ziyech nam Mason Mount de bal in één keer op de slof, waarmee hij de West Ham-doelman in de korte hoek passeerde. In het tweede bedrijf golfde het spel op en neer, maar Jarrod Bowen zorgde met een bekeken schot van de rand van de zestien voor de gelijkmaker in Londen. In de slotfase voltooide de thuisploeg zelfs de comeback. Een slechte voorzet van Arthur Masuaka dwarrelde plots achter Mendy, waardoor het West Ham Stadium in vuur en vlam stond.

David Moyes is bij West Ham bezig aan een geweldig seizoen. Door de zege verstevigt de ploeg de vierde plaats - dat recht geeft aan een Champions League-ticket - in de Premier League. Manchester City kan door de uitglijder van Chelsea later op de zaterdag de koppositie in de Premier League overnemen. The Citizens moeten daarvoor winnen van Watford. Liverpool kan ook over ploeg van Thomas Tuchel heen, maar dan moet er gewonnen worden van Wolverhampton.