Nieuws

Groot gemis voor Frankrijk: Kanté mist WK in Qatar na operatie

Groot gemis voor Frankrijk: Kanté mist WK in Qatar na operatie

18-10-2022 21:19 Laatste update: 21:41

N'Golo Kanté kan deelname aan het WK met Frankrijk vergeten. De kleine middenvelder is geopereerd om een slepende hamstringblessure te verhelpen.

Daardoor staat Kanté de komende vier maanden buitenspel, meldt Chelsea via de officiële kanalen. Voor Les Bleus is de absentie van de verdedigende middenvelder een groot gemis. Onder bondscoach Didier Deschamps is Kanté al jaren een zekerheid. Tijdens het gewonnen WK van 2018 was hij dan ook een vaste basisspeler. Inmiddels staat de teller op 53 interlands.

De rechtspoot staat al ruim twee maanden buitenspel met een hamstringblessure en is inmiddels geopereerd om de problemen definitief te verhelpen. Chelsea verwacht Kanté pas in januari terug te verwelkomen. Eerder op de dinsdag kreeg Deschamps wel goed nieuws uit Turijn: Juventus-spelverdeler Paul Pogba lijkt op tijd fit voor het eindtoernooi in Qatar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!