Nieuws

Boëtius meldt zich weer op groepstraining: 'Dit is een enorme opsteker'

Boëtius meldt zich weer op groepstraining: 'Dit is een enorme opsteker'

18-10-2022 18:12

Jean-Paul Boëtius heeft zich weer gemeld bij de groepstraining van Hertha BSC. De Nederlander ging enkele weken geleden onder het mes om een tumor in een testikel te laten verwijderen en werd onder luid applaus ontvangen door zijn ploeggenoten. 

Trainer Sandro Schwarz is dolgelukkig dat Boëtius, liefkozend Djanga genoemd in de spelersgroep, weer bij de groep zit. "Iedereen is blij en opgelucht", laat de trainer weten. "De stemming zat er vandaag meteen goed in. Dit is een enorme opsteker. Het is goed om Jean-Paul er weer bij te hebben", wordt gezegd over de oud-speler van onder meer Feyenoord en FSV Mainz. 

Boëtius werd op 23 september geopereerd en legde de operatie succesvol af. De artsen waren dermate vroeg bij de tumor dat de Nederlander geen chemotherapie hoeft te ondergaan. De afgelopen tijd werd bij meer voetballers een tumor in de testikel ontdekt: Timo Baumgartl stond een halfjaar buitenspel, maar speelt inmiddels weer wedstrijden. Ploeggenoot Marco Richter onderging hetzelfde lot. Sébastien Haller is nog altijd aan het herstellen en moest wél chemotherapie ondergaan, maar de Ivoriaanse spits lijkt aan de beterende hand. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!