Nieuws

Slecht nieuws voor Vitesse: Scherpen moet onder het mes en ligt er weken uit

Slecht nieuws voor Vitesse: Scherpen moet onder het mes en ligt er weken uit

18-10-2022 16:35 Laatste update: 16:39

Kjell Scherpen blesseerde zich het afgelopen weekend in het duel met SC Cambuur en moet onder het mes. De 22-jarige doelman wordt deze week geopereerd aan de knie en ligt er enkele weken uit. 

Vitesse meldt op de clubsite dat Scherpen de komende tijd niet inzetbaar zal zijn. Vitesse won overtuigend met 0-3 van Cambuur, maar zag wel dat Scherpen zich blesseerde tijdens het vangen van een bal. De lange doelman werd na een klein uur gewisseld voor Daan Reiziger. De keeperspositie zal de komende weken door Reiziger worden ingevuld. 

Scherpen wordt dit seizoen gehuurd van Brighton & Hove Albion FC en stond tot dusver zeven wedstrijden op doel voor de Arnhemmers. Vitesse verliet door de overwinning de laatste plaats en bevindt zich nu op plek vijftien in de Eredivisie. Scherpen doorliep de jeugdopleiding bij FC Emmen en stond tussen 2019 en 2021 onder de lat bij Ajax. De doelman wist in Amsterdam echter nooit langere periodes de eerste keus te zijn. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!