Nieuws

Excelsior geraakt door ophef over aanvoerdersband: 'Staat haaks op onze waarden'

Excelsior geraakt door ophef over aanvoerdersband: 'Staat haaks op onze waarden'

18-10-2022 16:03

Excelsior is geschrokken van de ophef die is ontstaan nadat Redouan El Yaakoubi weigerde de OneLove-band te dragen als aanvoerder. Algemeen directeur Daan Bovenberg liet middels een schriftelijke verklaring weten dat het nooit de bedoeling was mensen te kwetsen. 

'Afgelopen dagen zijn wij onbedoeld middelpunt geworden van een discussie die haaks staat op de uitgangspunten en kernwaarden die wij als club hanteren en intern hoog in het vaandel hebben staan', schrijft Bovenberg. 'Dit statement is niet bedoeld als een boodschap vol afgewogen woorden om een nieuwe discussie te starten over goed of fout. Over voors en tegens. Deze boodschap is bedoeld om aan te geven dat de ophef ons raakt. Als club. Als team. Als mens. Laat duidelijk zijn dat noch Redouan noch de club zich distantieert van alles waar de OneLove-campagne voor staat. Er is bij ons nooit een discussie geweest over het niet willen uitdragen van deze boodschap.'

Orkun Kökçü en El Yaakoubi weigerden het afgelopen weekend de regenboogband te dragen. De band staat voor inclusiviteit en acceptatie van alle groepen. Kökçü weigerde de band om te doen vanwege religieuze overtuigingen, terwijl El Yaakoubi alleen stelde de actie liever op een andere manier aandacht te geven. El Yaakoubi was tijdens de speelronde met een zwart-witte band te zien met het woord 'Respect' erop. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!