Nieuws

'Dan sta je met grote letters op teletekst, dat moeten we zien te voorkomen'

'Dan sta je met grote letters op teletekst, dat moeten we zien te voorkomen'

18-10-2022 14:01

Dinsdagavond begint sc Heerenveen-trainer Kees van Wonderen met zijn ploeg aan een nieuw jaar bekervoetbal. De Friezen spelen tegen de amateurs van Hoek. Kat in het bakkie zou je zeggen, maar de oefenmeester wil niets weten van onderschatting, zegt hij op de clubsite.

Het zou niet de eerste keer zijn dat een profclub het moeilijk heeft tegen een amateurclub. In 2019 verslikte PSV zich zelfs nog bijna in GVVV. Pas na verlenging wisten de Eindhovenaren de 1-2 winst veilig te stellen.

“Dan sta je met grote letters op teletekst. Dat moeten wij zien te voorkomen", aldus Van Wonderen, die weet hoe het leeft bij amateurclubs. "Voor hen is het de belangrijkste wedstrijd van het jaar, maar wij zijn aan onze stand verplicht om te winnen."

Niet elke profclub heeft zin in een onderonsje in de beker met een amateurclub, maar de trainer van de Friezen ziet er de charme wel van in. "Het wordt vol, er is altijd een bijzondere sfeer bij zulke wedstrijden. Elk jaar gebeuren er verrassingen. Vorig jaar ging het net goed tegen AFC. Ik wil met een goed gevoel terug de bus in. Doorgaan is het belangrijkste."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!