Nieuws

Ten Hag dwingt respect af bij Man United: 'Als je dat niet doet, speel je niet'

Ten Hag dwingt respect af bij Man United: 'Als je dat niet doet, speel je niet'

18-10-2022 13:40

Hij kan niet altijd rekenen op een basisplaats, maar Luke Shaw is te spreken met Erik ten Hag. De linksback prijst de Nederlandse manager om zijn voetbalinhoudelijke inzichten, maar ook om zijn eerlijkheid.

"Het goede aan deze manager is dat als je niet goed speelt, je niet speelt", aldus Shaw bij de Engelse tak van ESPN. "In het verleden was dat niet het geval, maar ik denk dat het goede aan deze manager is dat hij iedereen scherp houdt. Hij zorgt ervoor dat iedereen elke dag 100% is. Als je dat niet doet, speel je niet. Dat is positief."

Sinds de komst van Tyrell Malacia staat de Engelsman niet altijd in de basis, maar daar kan hij mee leven. "Ik begreep volledig dat het mijn tijd was om plaats te maken. De resultaten waren slecht, mijn prestaties waren niet goed genoeg. Ik moest gewoon elke dag hard blijven trainen tijdens de training, zodat de manager kon zien dat ik hard aan het trainen was. Ik wachtte gewoon op mijn kans en moest wachten omdat het team het goed deed."

Qua voetbal laat het soms nog niet helemaal te wensen over, maar over het algemeen zijn de resultaten van Manchester United oké. Wedstrijden van aan het begin van het seizoen zoals tegen Brentford FC (4-0) lijken verleden tijd. "Het kost wat tijd, maar er zijn op dit moment zeer positieve signalen en dat kunnen wij als spelers zien in de dagelijkse training met hem."

In de tien afgelopen Premier League-speelronden stond Shaw vijf keer tussen de lijnen. Vier keer stond hij in de basis, één keer kwam hij als invaller het veld in.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!