Nieuws

Jan Smit wordt nieuwe commercieel directeur FC Volendam en gaat minder zingen

Jan Smit wordt nieuwe commercieel directeur FC Volendam en gaat minder zingen

04-12-2021 10:51 Laatste update: 11:12

Vice-voorzitter Jan Smit van FC Volendam gaat een nieuwe functie bekleden. Bij de club wordt de zanger de nieuwe commercieel directeur. Hij gaat hierdoor zijn zangcarrière op een lager pitje zetten.    

Vanaf 1 januari 2022 start de geboren en getogen Volendammer met zijn nieuwe functie. Dit maakt hij zelf bekend via Twitter. In gesprek met De Telegraaf geeft Smit aan maar één droom te hebben, met Volendam terug te keren in de Eredivisie: "En er nooit meer uit verdwijnen."


Het Andere Oranje gaat aan kop in de Keuken Kampioen Divisie, promotie is dus een serieus scenario voor de ploeg van Wim Jonk. "Ik ben tweeëneenhalf jaar geleden begonnen met het romantische idee dat de mensen weer graag naar het stadion komen. Nu ontmoet je mensen die genieten en het fijn vinden om naar het stadion te gaan", blikt de oefenmeester terug in gesprek met de krant. 

"Als we promoveren naar de Eredivisie is dat na veertien jaar, maar dat is logisch", laat Jonk lachend weten, met een uitspraak die refereert aan de bekende Cruyffiaanse wijsheid. "We willen een duurzame organisatie creëren, waar het hele dorp en de jeugdopleiding achter blijven staan", besluit Smit de doelstelling die hij samen met Jonk heeft gesteld. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!