Nieuws

Uitsluiting Portugese clubs dreigt: coëfficiëntenpolonaise lonkt voor Nederland

Uitsluiting Portugese clubs dreigt: coëfficiëntenpolonaise lonkt voor Nederland

04-12-2021 10:21 Laatste update: 10:43

Sporting Portugal en FC Porto hebben nog 58 dagen om hun schuldenlast af te lossen. Als dat niet lukt, worden beide ploegen uitgesloten voor Europees voetbal. De UEFA heeft de clubs die niet aan de Financial Fair Play-regels voldoen een brief gestuurd met mogelijke sancties.  

De UEFA heeft acht clubs benaderd, laat de Europese voetbalbond via een statement weten. Real Betis (Spanje), CFR Cluj (Roemenië), CSKA Sofia (Bulgarije), Astana (Kazachstan), Clube Desportivo Santa Clara (Portugal) en Mons Calpe (Gibraltar) zijn de andere zes ploegen die de waarschuwing hebben ontvangen.  

Porto heeft met een boete van 300.000 euro de hoogste geldsanctie ontvangen. Real Betis en Sporting hebben een sanctie van 250.000 euro voor de kiezen gehad. De boete moet aan de UEFA betaald worden. De verbanning van de twee sterkhouders van de Portugese delegatie in de Champions League, zou goed nieuws betekenen voor Nederland.

Als de clubs niet in staat blijken te zijn om de schulden tijdig af te lossen, worden beide ploegen uitgesloten van Europees voetbal vanaf volgend seizoen. Onze afgevaardigden in Europa zijn in een hevige strijd verwikkeld met de Portugezen om plek zes op de coëfficiëntenlijst. Die plaats geeft recht op twee directe tickets voor Europa's meest prestigieuze toernooi. 

Zowel Sporting als FC Porto draaien naar behoren in het miljardenbal. De ploeg uit Lissabon kwalificieerde zich al voor de knock-outfase, als Porto dinsdag wint van Atlético Madrid is de volgende ronde voor hen ook een feit. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!