Nieuws

Blind twijfelde sterk na Eriksen-drama: 'Ik ben blij dat ik het gedaan heb'

Blind twijfelde sterk na Eriksen-drama: 'Ik ben blij dat ik het gedaan heb'

18-10-2022 07:45 Laatste update: 07:54

Het moment van Christian Eriksen op het EK in 2021 was voor iedereen een heftig moment, maar vooral voor Daley Blind. De Ajacied vroeg zich af of hij wel door moest gaan met voetballen.  

Op 12 juni 2021 was de wereld getuige van de ineenzakkende Christian Eriksen tijdens de EK-wedstrijd van Denemarken tegen Finland. Ook Blind moest toezien hoe slecht het ging met zijn vriend, wat extra heftig was omdat het hart ook een thema is voor de verdediger. "Het was zeker beladen", zei Blind tegen de NOS tijdens de presentatie van de Videoland-documentaire Nooit meer Stilstaan.

"Ik zat op mijn hotelkamer. Ik had mijn vrouw aan de telefoon, mijn moeder en mijn vrienden. En dan neem je toch de beslissing", zegt Blind, die een dag later zelf het veld weer op zou moeten tijdens Nederland tegen Oekraïne.

"Je trekt je voetbalschoenen weer aan, de wedstrijd komt dichterbij, het gaat weer gebeuren", vervolgt de linkspoot, die besloot om ‘gewoon’ te spelen. "Om het niet te doen, om niet te spelen was veel verder weg. Die drempel zou alleen maar groter worden om later weer op te pakken."

Tijdens en na afloop van het duel tegen Oekraïne staan de beelden van een geëmotioneerde Blind dan ook nog op het netvlies. "Je ziet de emoties na de wedstrijd, na de wissel van Frank de Boer. Ook hij was er natuurlijk voor mij, net als assistent Ruud van Nistelrooij en de dokter Edwin Goedhart. Intern waren ze er allemaal voor me. Ik ben blij dat ik het gedaan heb."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!