Nieuws

Benzema in speech: 'Ben altijd hard blijven werken, ook toen het wat minder ging'

Benzema in speech: 'Ben altijd hard blijven werken, ook toen het wat minder ging'

17-10-2022 22:59 Laatste update: 23:08

Karim Benzema won maandagavond voor het eerst in zijn carrière de Ballon d'Or. Daarmee mag de Fransman zich de beste voetballer van de wereld noemen. Op het podium van het Théâtre du Châtelet reageerde hij.

"Deze prijs maakt me enorm trots. Het is een kinderdroom. Ik ben altijd hard blijven werken, ook in de tijden dat het minder ging. Ik wil mijn idolen Ronaldo en Zidane bedanken voor hun inspiratie, ook nu nog. Ik heb een moeilijke periode gehad waarin ik jarenlang niet werd geselecteerd voor de nationale ploeg, maar ik ben altijd van het spel blijven genieten en heb altijd de support van vrienden en familie gevoeld. Ik ben enorm trots en blij dat ik hier nu sta. Ik ben trots op wat ik heb bereikt samen met mijn teamgenoten bij Real Madrid en de Franse ploeg", zei de 34-jarige spits in speech.

Benzema is na Michel Platini (1983, 1984 en 1985), Jean-Pierre Papin (1991) en Zinédine Zidane (1998) de vijfde Fransman ooit die de Ballon d'Or in de wacht sleept. Alèxia Putellas won de prijs bij de vrouwen. Pablo Gavi werd uitgeroepen tot beste speler onder 21 jaar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!