Breaking news

Karim Benzema wint eerste Ballon d'Or

Karim Benzema wint eerste Ballon d'Or

17-10-2022 21:58 Laatste update: 18-10-2022 08:51

Karim Benzema mag zich de beste voetballer van de wereld noemen. In Parijs legde de 34-jarige spits beslag op zijn eerste Ballon d'Or. Daarmee is hij de eerste Fransman die de prijs wint sinds 1998. Toen wist zijn voormalig coach Zinédine Zidane de gouden bal in de wacht te slepen. Hij reikte de prijs vanavond uit aan Benzema.

Benzema kende een ongekend succesvol seizoen bij Real Madrid, waarin hij de Champions League won en kampioen van Spanje werd. In 46 wedstrijden was 'Coco' maar liefst 44 maal trefzeker. Daarvoor werd de aanvaller vanavond dus individueel beloond en maakte hij zijn favorietenrol waar. Ook Virgil van Dijk werd genomineerd. Hij eindigde op de zestiende plaats.

In het Théâtre du Châtelet werden meerdere prijzen uitgedeeld. Zo werd Alexia Putellas uitgeroepen tot beste vrouwelijke speelster en pakte Gavi de Kopa Trophy voor beste speler onder 21 jaar. Robert Lewandowski mocht de Gerd Müller-award in ontvangst nemen, voor beste spits van het afgelopen seizoen. Thibaut Courtois pakte daarnaast de prijs voor beste keeper.

De complete top 10 van 2022:

1 - Karim Benzema
2 - Sadio Mané
3 - Kevin de Bruyne
4 - Robert Lewandowski
5 - Mohamed Salah
6 - Kylian Mbappé
7 - Thibaut Courtois
8 - Vinicius Jr.
9 - Luka Modric
10 - Erling Haaland

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!