Nieuws

Putellas wint Ballon d'Or bij de vrouwen, Gavi beste speler onder 21

Putellas wint Ballon d'Or bij de vrouwen, Gavi beste speler onder 21

17-10-2022 21:07

FC Barcelona valt flink in de prijzen tijdens het Ballon d'Or-gala in Parijs. Gavi mag zich de beste speler onder 21 jaar noemen en Alexia Putellas de beste vrouwelijke speelster.

De 18-jarige Gavi nam maandagavond de Kopa Trophy in ontvangst. Daarmee volgt hij zijn teamgenoot Pedri op, die hem de prestigieuze trofee overhandigde. Het supertalent eindige net voor Eduardo Camavinga (Real Madrid) en Jamal Musiala (Bayern München). Ryan Gravenberch was ook genomineerd. Hij nam een gedeelde zesde plaats in, samen met Josko Gvardiol van RB Leipzig.

Voor Putellas is het de tweede keer op rij dat ze de Ballon d'Or wint. De 28-jarige aanvalster mistte afgelopen zomer nog het EK in Engeland door een zware knieblessure. Daardoor komt ze dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie. Ze begon haar toespraak met de woorden 'Madre Mia' en het wegpinken van een traantje.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!