Nieuws

Brok in de keel bij Blind: 'Ze zeiden dat ik misschien nooit meer zou voetballen'

Brok in de keel bij Blind: 'Ze zeiden dat ik misschien nooit meer zou voetballen'

17-10-2022 19:30

Daley Blind heeft teruggeblikt naar de periode na zijn hartstilstand. De verdediger van Ajax kreeg in 2019 plots hartproblemen en wist niet of hij ooit nog op een voetbalveld zou staan. De herinnering naar de gebeurtenis zorgt voor emotionele beelden. 

In de tweedelige documentaireserie Daley Blind: Nooit Meer Stilstaan vertelt Blind over de doktersgesprekken na zijn hartproblemen. "Toen kwamen de artsen vertellen dat het erin zat dat ik nooit meer zou voetballen. Iedereen keek met schrik naar mij. Mijn moeder in tranen, mijn vrouw in tranen, ik zag het zelf ook niet meer zitten", erkent Blind. 

"Wat me altijd is bijgebleven is dat mijn vader die dag altijd enorm stoïcijns bleef. Hij gaf er niet aan toe en bleef dingen vragen aan de artsen. Toen keek ik zó naar hem op, dat ik dacht: dit houd mij ook sterk, dit geeft mij ook hoop. Daar heb ik me zo aan vastgehouden, zijn nuchtere visie erop en hoe hij probeerde voor mij zo sterk te zijn. Als ik eraan terugdenk word ik emotioneel, maar voor mij maakte het één ding duidelijk: niet opgeven", besluit Blind met tranen in zijn ogen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!