Nieuws

Sterkhouder PSV verkozen tot Speler van de Maand in Eredivisie

Sterkhouder PSV verkozen tot Speler van de Maand in Eredivisie

03-12-2021 18:56 Laatste update: 19:06

Ibrahim Sangaré mag voor het eerst in zijn carrière een prijs bijschrijven op zijn erelijst. De middenvelder van PSV is door de Eredivisie verkozen tot Speler van de Maand november in de Eredivisie. De prijs werd door de betaalzender uitgereikt op de verjaardag (24) aan de goedlachse speler. 

De Ivoriaanse sterkhouder op het middenveld laat onder meer FC Twente-uitblinker Lars Unnerstall en Ajax-captain Dusan Tadic achter zich. Ondanks het gelijkspel tegen sc Heerenveen, beleefde de rots op het middenveld een sterke maand met twee prachtige doelpunten.  

"Ibrahim is een topmiddenvelder, omdat hij zonder de bal én aan de bal goed is. Hij is ook betrouwbaar, sterk in de duels; hij heeft alles wat een centrale middenvelder nodig heeft", was trainer Roger Schmidt lovend op de persconferentie na afloop van de 2-0 overwinning op Vitesse.  

Aan het begin van het seizoen waren er nog de nodige kritieken op het functioneren van de Ivoriaan. De hardwerkende middenvelder legt met zijn eerste individuele prijs zijn criticasters het zwijgen op.  

De middenvelder stapte in de zomer van 2020 voor maar liefst zeven miljoen euro over van de Franse tweedeklasser Toulouse. In zijn eerste seizoen wist de man uit Ivoorkust niet te overtuigen. Dit seizoen is hij een onmisbare schakel in de ploeg van Schmidt, wat dus resulteert in zijn eerste individuele prijs.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!