Nieuws

Danilo emotioneel na prachtgoal: 'Wil spelen en het elke dag laten zien'

Danilo emotioneel na prachtgoal: 'Wil spelen en het elke dag laten zien'

17-10-2022 10:20
2

Danilo Pereira heeft gereageerd op zijn optreden na afloop van de kraker tussen AZ en Feyenoord. De Braziliaan verloor de laatste weken de strijd met Santiago Gimenez, maar besliste de Eredivisie-topper als invaller met een vlammend afstandsschot. 

Feyenoord won de topper met 1-3 op bezoek in Alkmaar en pakt daarmee de derde plaats. AZ zakte van plek één naar plek vier door de nederlaag. Danilo verscheen na afloop van het duel voor de camera van ESPN. "Ik heb veel getraind op schieten buiten de zestien", erkent de voormalig Ajax-speler. "Als je een goed schot hebt, moet je erop blijven trainen."

De Braziliaan was zichtbaar emotioneel na zijn treffer en dat heeft meerdere redenen. "Het was een lastige wedstrijd, dus dit was een belangrijke goal", stelt Danilo voorop. "Je wil scoren, je wil spelen. Ik wil het elke dag laten zien. Dat zei de trainer ook: je moet jezelf laten zien. Dan voelt het goed om dat te doen met een goal."

Trainer Arne Slot geeft de voorkeur de laatste weken aan Gimenez, maar heeft de Braziliaan zeker nog niet opgegeven. "Hij legde uit dat ik moet verbeteren in sommige situaties in een wedstrijd. Dat zijn meerdere dingen. Ik ben nog jong en speelde de afgelopen jaren niet veel", besluit Danilo. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!