Nieuws

Gelegenheidsaanvoerder Trauner: 'Het is niet aan mij om daar over te oordelen'

Gelegenheidsaanvoerder Trauner: 'Het is niet aan mij om daar over te oordelen'

17-10-2022 09:51

Niet Orkun Kökcü, maar Gernot Trauner verscheen zondagavond als aanvoerder voor de camera’s. De Oostenrijker droeg in tegenstelling tot de middenvelder wel de regenboogband, maar wil de kwestie niet groter dan dat het is.

Kökcü besloot om de regenboogband niet te dragen wegens geloofsovertuiging, maar Trauner is niet van plan hem daarvoor te veroordelen. “Het is niet aan mij om in te gaan op zijn besluit, die hij op basis van zijn religie heeft genomen”, zei de Oostenrijker na afloop op de persconferentie. “Ik wil er niet te veel over zeggen. Ik vind dat we het niet te groot moeten maken rond Orkun.”

Trauner maakt het niet zo veel uit wie de band uiteindelijk om zijn arm heeft. “Voor de ploeg maakt het niet uit wie de band draagt. We hebben meerdere leiderstypes. Iedereen heeft een zekere verantwoordelijkheid op het veld”, aldus de verdediger.

Door de overwinning klom Feyenoord op de ranglijst in de Eredivisie. De Rotterdammers gaan daarbij over directe concurrent AZ heen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!