Nieuws

Guardiola kraakt individuele prijzen: Het is niet belangrijk

Guardiola kraakt individuele prijzen: "Het is niet belangrijk"

03-12-2021 18:38 Laatste update: 19:05

Manchester City-manager Pep Guardiola heeft zich uitgelaten over de titelkansen van zijn ploeg. Daarnaast besprak de manager de nutteloosheid van het winnen van individuele prijzen.  

De uitlatingen deed de Spaanse coach in de persconferentie voorafgaand aan de ontmoeting tussen zijn club en Watford. Over het niveau van de competitie is de trainer zeer te spreken. "Dit is de meest opwindende Premier League ooit. Maar we zijn nog maar op een kwart van de competitie. Het gaat voor alle drie de teams (Chelsea, Manchester City en Liverpool, red.) goed," laat Guardiola weten. 

"Er zijn nog heel veel wedstrijden te spelen. De Europese competities zijn terug in februari, de FA Cup start in januari, dus veel dingen gaan nog gebeuren", vervolgt hij. "Bij Manchester City zijn we tot nu toe erg tevreden hoe het gaat." 

Manager van de Maand  
De Spanjaard wordt gevraagd naar zijn nominatie voor Manager van de Maand en reageert daar nuchter op. "Onderscheidingen zijn leuk, want the show must go on, maar vroeger bestond dit allemaal nog niet en speelden ploegen hetzelfde. Dus ik besteed geen aandacht aan dit soort prijzen."  

"Als ik de beste manager van de maand word, heb ik nog steeds geen wedstrijd gespeeld en niet gescoord, daarnaast heb ik ook geen enkele redding op een schot verricht. Het is niet belangrijk. Het gaat erom dat we consistent spelen en succes behalen voor de fans en mensen die het leuk vinden om Manchester City te zien spelen", besluit de bescheiden trainer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!