Nieuws

Klopp luidt noodklok over schema Premier League: 'Alles in orde, tot de Kerst'

Klopp luidt noodklok over schema Premier League: 'Alles in orde, tot de Kerst'

03-12-2021 18:15 Laatste update: 19:04

Jürgen Klopp heeft de alarmbel geluiden over het drukke speelschema in de Premier League. De Liverpool-manager gaat in op het feit dat de spelers krachtinspanningen moeten leveren en dat er nauwelijks tijd is voor herstel.  

In aanloop naar de wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers, gaf Klopp een persconferentie. Door de aanwezige journalisten werd hem gevraagd naar het drukke speelschema dat The Reds voor de boeg hebben.  

"Het is gek en het is altijd al gek geweest. Alles is goed in orde, totdat de Kersttijd wordt bereikt. Spelen op 26 december en op 28 december is niet goed. We moeten het accepteren en begrijpen dat het een traditie is", reageert de clubcoach.  

"Maar het is wel heel erg zwaar. We hebben nu twee maanden voor ons die erg zwaar worden. Het enige positieve voor ons is, dat dit voor elke club geldt. We moeten ons allemaal door die periode heen knokken", vervolgt Klopp zijn relaas. 

De manager van de West-Engelse club besluit met een plan hoe zijn ploeg zich door de komende maanden heen wil slaan. "We moeten proberen zo snel mogelijk te herstellen. Elke Premier League-wedstrijd is super intens. Het is 95 minuten lang een zware uitdaging. Het is te doen en we gaan het zeker proberen." 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!