Nieuws

Na Kökcü weigert ook El Yaakoubi regenboogband: 'We moeten iedereen respecteren'

Na Kökcü weigert ook El Yaakoubi regenboogband: 'We moeten iedereen respecteren'

16-10-2022 22:23 Laatste update: 22:28

Excelsior-captain Redouan El Yaakoubi heeft na afloop van het duel met Ajax (7-1) uitgelegd waarom hij geen regenboogband droeg. De 26-jarige verdediger hoopt dat zijn keuze gerespecteerd wordt.

In de afgelopen Eredivisie-speelronde droegen alle aanvoerders een speciale band, die in het teken stond van de Nationale Coming Out Dag. Uit religieuze overwegingen weigerde Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü de band te dragen en ook El Yaakoubi had de band niet om zijn arm in de Johan Cruijff Arena. "Laat ik voorop stellen dat ik het heel belangrijk vind dat iedereen zichzelf kan zijn", begint El Yaakoubi voor de camera van ESPN. "Iedereen mag er zijn en daar sta ik ook voor. Ik wil alleen de boodschap nog krachtiger en allesomvattend maken."

El Yaakoubi hoopt dat zijn beslissing om de band niet te dragen, gerespecteerd wordt door de buitenwacht. "Ik vind dat we respect moeten hebben voor iedereen. Ook voor mensen die hier misschien anders tegenaan kijken. Het woord 'respect' staat op één, dat is de kern. Ik ondersteun dit initiatief op een andere manier, mijn eigen manier."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!