Sparta wint van NEC en is de nieuwe nummer vijf van de Eredivisie

16-10-2022 14:08

Sparta is de nieuwe nummer vijf van de Eredivisie na een even overtuigende als eenvoudige zege op NEC. De Rotterdammers wonnen op Het Kasteel met 2-0 van de Nijmegenaren. Jasper Cillessen zag er bij het tweede doelpunt van de middag ongelukkig uit.

De wedstrijd was nog een minuut oud of de bal lag al bijna in het net. De Japanse revelatie Koki Saito kopte net naast na een goede voorzet van Dirk Abels. Even later was het wel raak en was laatstgenoemde de doelpuntenmaker. Na een corner scoorde Abels vanaf een meter of zestien: 1-0.

Na een half uur spelen besliste Jonathan De Guzman het duel al vroeg door met een bekeken schot de voorsprong te verdubbelen. De geplaatste inzet leek kracht en precisie te missen, maar bleek toch niet houdbaar voor Cillessen. Tien minuten na rust scoorde Abels bijna op wel héél merkwaardige wijze. Een ingooi (!) zeilde bijna binnen bij de tweede paal. Alhoewel NEC vooral in het laatste kwartier meer aandrong, bleven doelpunten uit, ondanks een grote kopkans voor Pedro Marques.

Dankzij de overwinning blijft de ploeg van Maurice Steijn uitstekend presteren en is het de nieuwe nummer vijf van de Eredivisie. FC Twente treedt later in de middag op tegen FC Groningen en kan met een overwinning de vijfde plaats terugpakken. NEC won dit seizoen pas één keer, maar door de zeven gelijke spelen op rij is de ploeg uit Nijmegen op de twaalfde plek terug te vinden in  de Eredivisie.