Transfernieuws

'Slot wilde in 2021 middenvelder met verleden bij Ajax naar Feyenoord halen'

'Slot wilde in 2021 middenvelder met verleden bij Ajax naar Feyenoord halen'

16-10-2022 13:38 Laatste update: 13:50

Arne Slot wilde in de zomer van 2021 Carel Eiting naar Feyenoord halen. Met dat nieuws pakt het doorgaans goed ingevoerde 1908 zondag uit.

In aanloop naar AZ-uit sprak Slot zaterdag met het Algemeen Dagblad. Tegenover de ochtendkrant liet de trainer zich ontvallen Jordy Clasie in de zomer van 2021 graag erbij te hebben gehad bij Feyenoord. "Iedereen weet dat ik een fan van Jordy Clasie was en dat nog steeds ben. Toen ik trainer van AZ was haalden we hem naar Alkmaar", liet Slot zich optekenen.

Eiting was een andere naam die op hoog op het verlanglijstje van Slot preikte, weet 1908 te melden. De middenvelder - destijds onder contract bij aartsrivaal Ajax - had voor een niet nader bekende transfersom de overstap naar Rotterdam-Zuid moeten maken. Zover kwam het uiteindelijk niet: Eiting koos voor een dienstverband bij Huddersfield Town en verdient inmiddels zijn brood bij FC Volendam.

Het kwam onder meer niet tot een transfer door de beperkte financiële mogelijkheden bij Feyenoord. De club ging in zee met Fredrik Aursnes, die voor 450.000 euro werd gekocht. Na één seizoen trok de Noorse middenvelder de deur in De Kuip alweer achter zich dicht: het Benfica van Roger Schmidt bleek bereid vijftien miljoen euro voor hem neer te tellen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!