Nieuws

'Deense politie vraagt UEFA om Dortmund-fans uit te sluiten voor CL-duel'

'Deense politie vraagt UEFA om Dortmund-fans uit te sluiten voor CL-duel'

16-10-2022 10:37
0

De Deense politie heeft een verzoek ingediend bij de UEFA om geen uitsupporters toe te laten tijdens het Champions League-duel tussen FC Kopenhagen en Borussia Dortmund. In de eerste wedstrijd tussen de twee ploegen ontstonden veel ongeregeldheden in en rond het stadion en dat wil men voorkomen in de Deense hoofdstad.

De twee ploegen treffen elkaar pas op 2 november, maar de Deense politie wil zo snel mogelijk uitsluitsel van de UEFA, aldus Kicker. Borussia Dortmund kondigde dit weekend in de nieuwsbrief voor leden aan dat "de politie van Kopenhagen om veiligheidsredenen een aanvraag heeft ingediend bij de UEFA om de wedstrijd zonder gastfans te laten plaatsvinden."

Borussia Dortmund ontving FC Kopenhagen op 6 september en dat zorgde voor een grimmige sfeer in de Duitse stad. Dortmund werd gestraft voor de ongeregeldheden en moest het volgende thuisduel een deel van het thuispubliek laten schieten met een proeftijd van twee jaar. Indien de Duitse fans opnieuw de fout ingaan, moeten Die Schwarzgelben 6000 fans teleurstellen die niet welkom zouden zijn bij het volgende Champions League-duel. 

Dortmund geeft bovendien in de nieuwsbrief aan dat fans van Dortmund zich het beste niet als zodanig identificeren in de Deense stad. 'Zelfs als we er altijd trots op zijn om ons zwart-gele shirt over de hele wereld te kunnen presenteren, kan niet worden uitgesloten dat er provocaties of zelfs bedreigingen met geweld in de omgeving van deze wedstrijd zullen zijn vanwege de extreme rivaliteit tussen individuele groepen van beide ploegen', besluit Dortmund. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie