Nieuws

Henk de Jong afwezig bij thuisduel met Vitesse: We zullen geen contact hebben

Henk de Jong afwezig bij thuisduel met Vitesse: "We zullen geen contact hebben"

03-12-2021 16:47

Henk de Jong zal aanstaande zaterdag hoogstwaarschijnlijk niet op de bank plaatsnemen tijdens het thuisduel met Vitesse. De 57-jarige oefenmeester van SC Cambuur is ziek en wordt vervangen door assistent Pascal Bosschaart.

"Ja, Henk zit sinds gisteren ziek thuis en daardoor mag ik morgen de honneurs waarnemen als plaatsvervangend eindverantwoordelijke", zegt Bosschaart op de persconferentie in Leeuwarden.  "Voor de wedstrijd hebben we natuurlijk contact met Henk over de keuzes en de opstelling. Tijdens de wedstrijd zullen we geen contact hebben, dat wilde hij ook niet. Henk vertrouwt ons in dat opzicht volledig."

Bosschaart had het verder over tegenstander Vitesse, dat één punt minder heeft dan de ploeg uit Leeuwarden. "Ze spelen inderdaad een systeem dat we niet vaak treffen met vijf spelers in de defensie. Dat maakt het ook een lastig te bespelen ploeg en aan ons de taak het systeem van Vitesse te ontmantelen. We zullen daarvoor de slag op het middenveld moeten winnen. Als we dat voor elkaar krijgen dan krijgen we ook tegen Vitesse kansen."

Op de persconferentie werd het fenomeen Expected Goals genoemd, dat laag is in verhouding tot de vijfde plaats op de ranglijst waar SC Cambuur zich bevindt. "Ik hecht er persoonlijk niet zoveel waarde aan. We staan waar we staan en hebben misschien wel een keer onterecht gewonnen, maar bijvoorbeeld thuis tegen Groningen ook onterecht punten verloren. Het belangrijkste gegeven waar we ons op richten is dat we met 24 punten uit veertien duels uitstekend op weg zijn om onze doelstelling te halen", aldus Bosschaart.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s