Nieuws

Onvrede over technisch directeur PSG: Deze spelers vertrouwden hem niet

Onvrede over technisch directeur PSG: "Deze spelers vertrouwden hem niet"

03-12-2021 16:22

Mauricio Pochettino zou werken met spelers waar hij helemaal niet op zit te wachten. Jérome Rothen, analist en oud-speler van Paris Saint-Germain, zegt dat er onder de spelers en trainer weinig vertrouwen is in technisch directeur Leonardo.

Rothen vertelt in zijn programma op RMC Sport dat deze onrust al jaren speelt. Zo zouden spelers twee jaar geleden al naar Leonardo zijn gestapt. "Ze vertrouwden hem niet en wilden hem dat ooit al eens duidelijk maken", aldus Rothen. "De spelers die het woord namen waren destijds Edinson Cavani en Keylor Navas. Vervolgens werd Cavani overbodig door de komst van Mauro Icardi en nu moet Navas verjaagd worden door het halen van Gianluigi Donnarumma", zegt de oud-middelvelder van de club.

Volgens Rothen ging dit tegen de wil van Pochettino in, die Navas graag als eerste doelman had gehouden. "Hij kreeg opeens maar gewoon met hem te maken. Het is wel duidelijk dat de trainer en Leonardo niet goed met elkaar overweg kunnen en als Leonardo achter de rug van Pochettino om dan ook nog eens met Zinédine Zidane gaat praten, dan neemt de onrust alleen maar toe."

Leonardo zou Zidane graag als opvolger zien van de Argentijnse oefenmeester, als hij zou vertrekken. Pochettino zou geïrriteerd zijn door de gesprekken die mogelijk gevoerd worden met de Franse legende. PSG draait wel goed in de Franse competitie: de ploeg van Pochettino staat momenteel eerste met een voorsprong van twaalf punten op nummer twee Marseille.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!