Nieuws

Seuntjens loopt leeg na teleurstellend penaltymoment: 'We moeten het accepteren'

Seuntjens loopt leeg na teleurstellend penaltymoment: 'We moeten het accepteren'

15-10-2022 20:52

Mats Seuntjens hoopte net als de rest van Fortuna Sittard op een strafschop in de slotseconde in het duel met RKC Waalwijk. Scheidsrechter Joey Kooij werd na inmenging van de VAR naar het scherm geroepen, maar de scheidsrechter liet zich niet overtuigen de bal op de elf meter te leggen. 

Een verbouwereerde Seuntjens meldde zich na afloop van het duel bij de camera van Ziggo Sport. "De scheidsrechter wordt toch alleen naar het scherm geroepen als er een honderd procent fout is?", klaagt Seuntjens, die wordt verteld dat dit om een nieuwe regel gaat. "Oké, ik vind dat ook beter", stelt Seuntjens over het feit dat de VAR ook mag interrumperen om de mening van de scheidsrechter extra duidelijk vast te stellen. "Dan hebben we het te accepteren."

Na het terugkijken van de beelden weet Seuntjens het ook niet meer zeker. "Die verdediger schrikt er wel van, zie je dat? Vasthouden mag officieel niet, dus ja... Het zou heel licht zijn, ook omdat Burak van de goal wegloopt, maar dat mag geen reden zijn. Een gelijkspel is overigens wel gewoon een terechte uitslag", besluit Seuntjens eerlijk. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!