Nieuws

Ancelotti geeft duidelijkheid over Rüdiger: 'Hij is een krijger en erg opgewonden'

Ancelotti geeft duidelijkheid over Rüdiger: 'Hij is een krijger en erg opgewonden'

15-10-2022 16:38

Antonio Rüdiger was woensdagavond de gevierde man bij Real Madrid, maar viel uit met een hevig bloedende hoofdwond. Carlo Ancelotti gaf duidelijkheid over het wel dan niet meespelen van de Duitsers op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen FC Barcelona.

In de slotseconden zette Rüdiger zijn hoofd tegen de bal tijdens de wedstrijd met Shakhtar Donetsk, maar kwam daarbij lelijk in aanraking met de doelman. Dat zag er heftig uit, maar volgens Ancelotti gaat de verdediger gewoon spelen in de Clásico.

"Hij is in orde, hij heeft geen ongemakken, hij is comfortabel, hij is een krijger en hij is erg opgewonden", aldus de Italiaanse oefenmeester, die zijn zomerse aanwinst bewierookt. "Hij brengt kracht in de duels en is in alle opzichten sterk met zijn hoofd. Het is geen verrassing dat hij laatst scoorde. Zijn mentaliteit, zijn persoonlijkheid, hij is een winnaar en stopt nooit."

Aan de editie van vorig seizoen wil Ancelotti het liefst niet denken (0-4 voor Barça). De trainer denkt dat het geen invloed heeft op zijn team. "De wedstrijd van vorig jaar heeft geen invloed op het team. Het is weer een nieuwe Clásico, we kunnen tegen iedereen ter wereld spelen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!