Nieuws

Fraser maakt zich zorgen om Sparta-ruzie: Dat is het slechtste scenario

Fraser maakt zich zorgen om Sparta-ruzie: "Dat is het slechtste scenario"

03-12-2021 15:41 Laatste update: 16:26
0

Het rommelt al een tijdje binnen het bestuur van Sparta Rotterdam. Technisch directeur Henk van Stee heeft flinke ruzie met algemeen directeur Manfred Laros. Trainer Henk Fraser is goed bevriend met Van Stee en reageert op de situatie. 

Van Stee zou boos vertrokken zijn na een flinke ruzie met Laros, aldus het Algemeen Dagblad een aantal dagen geleden. Fraser, die dus een goede band heeft met Van Stee, reageert voor het eerst op de ingewikkelde situatie. "Ik ben naar Sparta gekomen op basis van de ideeën van Henk. Kan dat als hij vertrekt? Ik sta wel voor een dilemma als het misgaat, maar dat is het slechtste scenario", zegt de oefenmeester tegen RTV Rijnmond.

Wat het vooral een dilemma zou maken voor Fraser, is dat hij ook een goede band heeft met zijn spelersgroep. "Ik kan wel zeggen dat daar ook vriendschappen uit ontstaan zijn met bepaalde spelers. Dus als het zover komt, is dat een keuze die je moet maken. Ben je loyaal aan het plan of is de loyaliteit richting spelersgroep groter?"

Fraser denkt zelf dat de ruzie niet verder zal escaleren. "Soms sta je weleens tegenover elkaar als trainer, of als technisch of algemeen directeur. Soms is de één licht geprikkeld, dan drink je een wijntje en komt het goed. Dat is ook tussen Van Stee en mij gebeurd. Dat is normaal in de sport", aldus de 55-jarige trainer.

Op de website van Sparta kwam vrijdag een statement naar buiten. 'Wij willen langs deze weg kenbaar maken aan alle stakeholders rondom Sparta Rotterdam dat wij in gesprek zijn om de ontstane situatie in het belang van de club op korte termijn op te lossen', zo is te lezen op de website. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie