Nieuws

Xavi denkt aan gevaarlijke Madrileen: 'Wie daar speelt, zal heel goed moeten zijn'

Xavi denkt aan gevaarlijke Madrileen: 'Wie daar speelt, zal heel goed moeten zijn'

15-10-2022 15:40

Zondagmiddag staat er met Real Madrid tegen FC Barcelona weer een nieuwe Clásico op het programma. Ondanks de teleurstelling in de Champions League tegen Internazionale van afgelopen week liet Barça-trainer Xavi Hernández op de persconferentie weten het volste vertrouwen in zijn ploeg te hebben.

Woensdag speelde Barcelona met 2-2 gelijk in het eigen Nou Camp Spotify tegen Inter. De Catalanen moesten eigenlijk winnen om de achterstand op de Italianen goed te maken. Dat gebeurde niet waardoor ze nu in een lastig parket zitten, waardoor Xavi enigszins onder vuur kwam te liggen.

"Ik begrijp de twijfels”, reageert de oefenmeester op de situatie. “We hebben gefaald op een moment dat dat niet mocht. Daar ben ik verdrietig om, maar we gaan niet stoppen, we moeten positief blijven. In Europa mogen we dan wel falen, maar in de La Liga doen we dat niet.”

Barça treedt zondag aan zonder verdediger Ronald Araujo. De Uruguayaan is nog herstellende van een blessure. Er is dan ook voor iemand anders de taak om Vinícius Junior af te stoppen. "We zullen weinig veranderen, we hebben Ronald niet, die Vinicius vorig jaar heel goed stopte. Wie daar speelt, zal heel goed moeten zijn en zal dekking nodig hebben. Ik zie meer een collectieve inspanning. Het is niet alleen Vinicius die me zorgen baart.”

Barcelona en Real Madrid hebben allebei 22 punten en staan samen aan kop in de Primera División. Het duel begint om 16.15.