Nieuws

Siem de Jong wil aan de slag bij Ajax: 'Ik spreek nog veel mensen daar'

Siem de Jong wil aan de slag bij Ajax: 'Ik spreek nog veel mensen daar'

15-10-2022 13:35
0

Buiten de lijnen timmeren de gebroeders Siem en Luuk de Jong aan de weg met hun duurzame kleding merk '2050'. De twee voetballers zetten zich in voor een beter klimaat. Siem de Jong spreekt de ambitie uit om een nog niet bestaande functie bij Ajax te bekleden na afloop van zijn loopbaan.

Niet voor niets noemen de de Jong's de plek waar hun kleding geproduceerd wordt een atelier in plaats van een fabriek. "Je denkt dan meer aan kunstenaars", zegt Luuk de Jong tegen De Volkskrant. "We willen dat andere kledingmerken hier ook duurzaam komen produceren. Atelier klinkt als iets exclusiefs."

Siem de Jong (nu De Graafschap) hoopt na afloop van zijn actieve spelersloopbaan bij Ajax aan de slag te gaan. "Ik zou liever een goede functie bij een topclub bekleden. Bij NOCNSF heb je nu de chef d'emission die zich bezighoudt met duurzaamheid. Dat lijkt me mooi, een soort directeur duurzaamheid. Ajax is al veel bezig met duurzaamheid, ik spreek nog mensen daar. Ze hebben al de juiste slogan: for the future. Met Ajax kun je echt impact maken. Ik zou daar in de toekomst misschien wel iets willen doen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie