Nieuws

Slot over geïrriteerde Til: Zo'n reactie moet je niet geven aan tegenstander

Slot over geïrriteerde Til: "Zo'n reactie moet je niet geven aan tegenstander"

03-12-2021 15:20 Laatste update: 16:25

Guus Til scoorde er op los in de beginfase van de competitie dit seizoen, maar de afgelopen tijd loopt het een stuk minder bij de 23-jarige middenvelder. Arne Slot liet op een persconferentie weten dat hij zich geen zorgen maakt om Til, al noemt hij ook een puntje van kritiek.

"Guus is een speler die scorend vermogen heeft. Dat gaat altijd een beetje in golfbewegingen: de ene keer schiet je er meer in dan de andere keer. Maar daarnaast heeft hij ongelooflijk veel waarde als we de bal niet hebben", zegt Slot op de persconferentie. 

Til viel afgelopen woensdag op in het duel met Heracles Almelo, toen hij na de 2-1 van Luis Sinisterra naar Navajo Bakboord ging om het doelpunt er in te wrijven.  "Dat was gewoon adrenaline. Achteraf in de kleedkamer dacht ik ook wel: 'Guus, wat ben je allemaal aan het doen?' Niet slim. Het is frustratie ook, zeker. Zo ben ik niet en zo wil ik ook niet zijn. Maar het is gebeurd", zei Til hier zelf over. Hij gaf zelf de assist aan de Colombiaanse aanvaller.

Slot vond het ook geen goede actie van zijn middenvelder. "Het kan een momentopname zijn geweest in de wedstrijd, misschien ergerde hij zich ergens aan. Ik weet wel dat er bij Guus niet zoveel nodig is om geïrriteerd te raken. Hij zei al dat hij zichzelf niet helemaal herkende in de manier waarop hij reageerde. Dat was ik volledig met hem eens, want je moet zo’n reactie niet geven richting de tegenstander", aldus Slot.

Ondanks dat Til de laatste weken minder trefzeker is, kan hij nog steeds prima statistieken overleggen. Hij staat momenteel op acht doelpunten en twee assists, uit veertien gespeelde wedstrijden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!