Nieuws

Been spreekt van top vier in Eredivisie: 'Daar ligt de sleutel bij AZ-Feyenoord'

Been spreekt van top vier in Eredivisie: 'Daar ligt de sleutel bij AZ-Feyenoord'

15-10-2022 11:27
0

Feyenoord speelde donderdagavond met 2-2 gelijk tegen FC Midtjylland in de Europa League. De Rotterdammers kwamen prima voor de dag, maar komende zondag moet er uit een ander vaatje getapt worden om de overwinning over de streep te trekken tegen koploper AZ. Dat verwacht oud-trainer Mario Been.  

Been pikt er een speler uit bij de Rotterdammers. "Ik ben heel benieuwd of Orkun Kökcü na zijn goede optreden in de Europa League nu ook in staat is Feyenoord naar een hoger niveau te tillen tegen AZ", aldus de analist tegenover De Telegraaf. "Want dat zal nodig zijn. Hij maakte tegen FC Midtjylland een enorm gedreven indruk. Zo gedreven dat ik de gele kaart die hij kreeg van die Sloveense arbiter, al van ver zag aankomen. Maar dat zit nu eenmaal een beetje in zijn temperament."

"Hij eiste elke bal op en dat vond ik kenmerkend", vervolgt Been. De oud-trainer van de Rotterdammers denkt dat de strijd tussen AZ en Feyenoord vooral op het middenveld gestreden zal worden. "Hij was echt een speler die de leiding wilde nemen. Met links en rechts gaf hij passes. Daarom gaat daar de sleutel liggen, juist tegen 'onze' Clasie en Tijjani Reijnders kan hij het laten zien."

AZ is momenteel koploper, gevolgd door Ajax en PSV. Van de traditionele top drie is dit seizoen geen sprake. "Nee, het is nu een echte top vier. FC Twente is een beetje afgehaakt, maar bovenin gaat het echt om vier clubs tegenwoordig: AZ, Ajax, PSV en Feyenoord. AZ maakt juist dit seizoen van alle clubs de meest stabiele indruk. Dat partijtje in Europa, dat ze donderdag verloren, doet daar niks aan af. Odgaard kreeg nu weer even rust en Pascal Jansen heeft mogelijkheden genoeg in zijn ploeg."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie