Nieuws

Sneijder vermoedt politieke spelletjes bij Ajax: 'Hoor links en rechts wat dingen'

Sneijder vermoedt politieke spelletjes bij Ajax: 'Hoor links en rechts wat dingen'

15-10-2022 08:25

Wesley Sneijder is nog steeds vol verbazing dat Ajax-trainer Alfred Schreuder niet voor Brian Brobbey koos tegen SSC Napoli uit. De oud-middenvelder vermoedt dat het te maken heeft met politieke spelletjes van Dušan Tadić en zijn zaakwaarnemer Milos Malenovic, tevens de zaakwaarnemer van de coach. Volgens de recordinternational is het een publiek geheim dat de belangenbehartiger veel macht heeft binnen Ajax.

Schreuder koos na de 1-6 afstraffing tegen Napol in de Johan Cruijff Arena in het uitduel opnieuw voor Mohammed Kudus in de spits. "Ik had gehoopt dat hij met Brobbey in de spits, Kudus op tien en Berghuis rechtsbuiten was begonnen", begint Sneijder bij Veronica Offside. "Ik ben benieuwd waarom hij weer voor Kudus in de spits koos en Klaassen in plaats van Tadić." De aanvoerder van Ajax was geschorst tegen de Napolitanen wegens een rode kaart in Amsterdam.

"Is dat een politieke of technische keuze? Technisch wil ik bijna niet geloven", vervolgt Sneijder. "Ik heb sterk het gevoel dat hij dat gedaan heeft omdat anders de Tadić-discussie klaar is. We hebben allemaal gezien dat Ajax tegen Napoli thuis een aanspeelpunt miste. Ze misten een Brobbey. Dat was schrijnend om te zien. Dan probeer je uit toch wat anders. Ik heb Alfred heel hoog zitten, maar als hij om andere redenen die keuze maakt dan vind ik dat heel kwalijk."

Sneijder suggereert dat er politieke spelletjes gespeeld worden bij de Amsterdammers. "Het kan om eigenbelang gaan, maar dus ook om Tadić en zijn zaakwaarnemer. Het kan zijn dat zij daar een stukje van macht in hebben. Ik hoor links en rechts wel eens wat dingen. Ook intern hoor ik dat spelers het niet meer fijn vinden. Het is binnen Ajax duidelijk dat de zaakwaarnemer van Tadic heel veel macht heeft."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!