Nieuws

Vanheusden staat weer langs de kant met een blessure: 'Mentaal is hij een machine'

Vanheusden staat weer langs de kant met een blessure: 'Mentaal is hij een machine'

14-10-2022 20:45 Laatste update: 21:27

Zinho Vanheusden ligt er bij AZ een lange tijd uit nadat hij een breuk in zijn voet opliep in het duel met FC Utrecht. De 23-jarige Belg heeft vaker te maken gehad met blessures, maar zijn vader Johan Vanheusden verwacht dat hij sterker terugkomt.

"Zinho had de resterende 20 minuten van de match nog uitgespeeld en hij was al volop bezig met de voorbereiding van de wedstrijden tegen Apollon Limasol en Feyenoord", vertelt hij in gesprek met Het Laatste Nieuws. "Hij ondervond hoogstens wat hinder. De dag nadien kon hij plots niet meer gaan op zijn voet en toen kwam het besef: oh nee, niet opnieuw. Niet nu."

Vader Verheusden heeft het volste vertrouwen in zijn zoon. "Mentaal is hij een machine. Hij gaat ook niet in het gips. Ze hebben een schroefje geplaatst en de voorbereiding voor zijn terugkeer is al begonnen. We willen geen tijdsverlies. Een voet is natuurlijk geen kruisband. Daarbij heeft hij het voordeel dat hij intussen wel weet hoe hij moet revalideren."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!