Nieuws

City verlengt contract van groeibriljant: 'Een droom die uitkomt'

City verlengt contract van groeibriljant: 'Een droom die uitkomt'

14-10-2022 19:25 Laatste update: 19:55

Phil Foden heeft een nieuw vijfjarig contract getekend bij Manchester City. Het Britse tabloid The Athletic wist eerder deze maand al te melden dat de 22-jarige middenvelder op het punt stond zich langer aan The Citizens te verbinden. Nu is dat officieel.

Daardoor zal Foden tot medio 2027 eigendom blijven van de club die hem ook opleidde. Foden, wiens vorige contract in de zomer van 2024 zou aflopen, is uitgelaten. "Het is moeilijk onder woorden te brengen hoe blij ik ben dat ik dit contract heb getekend. Het is een droom die uitkomt. Ik ben al mijn hele leven City-fan. Ik heb hier zoveel jaren getraind en ben zelfs ballenjongen geweest."

Daarbij zegt de Engels international dat hij veel te danken heeft aan zijn manager, Pep Guardiola. "Ik ben in de afgelopen jaren onder hem veel beter geworden. Met de ploeg en staf die we hier hebben, heb ik het gevoel dat ik kan blijven leren en prijzen kan winnen. Dat zijn voor mij de twee belangrijkste dingen."

Foden heeft met Manchester City al vier Premier League-titels, de FA Cup en drie League Cups op zijn naam staan. Hij speelde dit seizoen in alle negen Premier League-duels en kwam daarin zesmaal tot scoren.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!