Nieuws

Dumfries was vroeg ambitieus: 'Ik zei tegen Hamstra: ik speel hier maar een jaar'

Dumfries was vroeg ambitieus: 'Ik zei tegen Hamstra: ik speel hier maar een jaar'

14-10-2022 18:06

Denzel Dumfries is inmiddels al jarenlang een vaste waarde in het Nederlands Elftal en laat ook bij Internazionale zijn kunde zien. In de Eredivisie speelde de rechtsback voor Sparta Rotterdam, PSV en sc Heerenveen. Bij laatstgenoemde club had hij meteen al grootse ambities, zo vertelt hij zelf in de Cor Potcast.

"Ik zei tegen technisch directeur Gerry Hamstra: ik speel hier maar een jaar. Maar ik had volgens mij voor vier jaar getekend", aldus Dumfries. Ondanks het destijds snelle verbreden van zijn horizon, moest hij toch wennen aan het hoge niveau op de trainingen. "Ik zag wel dat ik daar naartoe moest groeien. We hadden spelers als Martin Ødegaard, Arber Zeneli en Yuki Kobayashi. Positiespel met Stijn Schaars, dat was echt absurd."

"Ik moest op technisch gebied in vrijwel alles stappen maken om op hun niveau aan te haken", vervolgt hij. "Als je naar een hoger niveau wil moet je over een bepaalde basistechniek beschikken. Daar heb ik veel aandacht aan besteed." Het heeft de international geen windeieren gelegd. Toen hij door Frank de Boer bij de EK-selectie werd gehaald, was hij trots en emotioneel tegelijk. "Ik moest huilen als een baby. Zo veel deed het met me."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!