Nieuws

Twente stuurt Sadilek een week naar huis wegens vervelend terugkerend kwetsuur

Twente stuurt Sadilek een week naar huis wegens vervelend terugkerend kwetsuur

14-10-2022 15:30 Laatste update: 15:34
0

FC Twente kan al even niet beschikken over Michal Sadilek en dat heeft een bijzondere oorzaak. De Tsjech heeft last van oorsuizen, tot grote zorgen van speler en club. Om het probleem aan te pakken, is Sadilek een week naar huis.

"Sadilek is naar Tsjechië gegaan voor een second opinion", vertelt Twente-trainer Ron Jans in gesprek met Tubantia. "Woensdag heeft hij meegetraind en dat ging hartstikke goed, maar daarna kreeg hij toch weer wat last van zijn hoofd. Dit is wel een lastig iets. Het belangrijkste is dat hij weer helemaal gezond en vrij is."

Een uitermate vervelende blessure, die ook zonder inspanning de nodige parten speelt. Het vervelende aan het verhaal is dat de oorzaak van het oorsuizen nog niet gevonden is, waardoor een rentree van Sadilek nog wel even op zich zou kunnen wachten. Het oorsuizen is niet het enige kwetsuur dat de Tsjech bezig hield de afgelopen tijd. De middenvelder had ook last van de lies, maar is daar inmiddels van hersteld.

Aankomende zondag komt FC Groningen langs in de Euroborg. Dat duel zal worden afgewerkt zonder Vaclav Cerny en Christos Tzolis. Beide aanvallers maakte het duel tegen Feyenoord niet vol. Eerstgenoemde kreeg een rode kaart, terwijl de Griek uitviel met een blessure die hem tot de winterstop aan de kant houdt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie