Nieuws

Twee Nederlanders vallen af: alleen Gravenberch maakt kans op Golden Boy-titel

Twee Nederlanders vallen af: alleen Gravenberch maakt kans op Golden Boy-titel

14-10-2022 13:33 Laatste update: 13:37

Ryan Gravenberch is de enige overgebleven Nederlander in de strijd om de Golden Boy-award. Xavi Simons en Brian Brobbey overleefden de laatste schifting niet en dingen niet langer mee naar de individuele hoofdprijs. Er maken nog twintig voetballers kans. 

Het gezaghebbende Tuttosport rijkt ieder jaar de Golden Boy-award uit voor het grootste talent van de wereld. De shortlist met kandidaten is vrijdag teruggebracht naar twintig kandidaten. Ajax-spits Brobbey en PSV-middenvelder behoren tot de achttien spelers die niet langer kans maken op de titel.

De concurrentie voor Gravenberch is fors. Spelers van het kaliber Eduardo Camavinga, Jude Bellingham, Jamal Masiala en Pedri (die de prijs al eens wonnen) zijn nog in de running voor de Golden Boy-award.

De uitverkiezing wordt sinds 2003 georganiseerd door de gezaghebbende Italiaanse krant Tuttosport. De eerste winnaar was Rafael van der Vaart. De andere Nederlander die ooit tot Golden Boy werd verkozen is Bayern München-verdediger Matthijs de Ligt. Hij mocht de prijs in 2018 op zijn palmares bijschrijven. De volledige lijst met overgebleven kandidaten vind je hier.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!