Nieuws

Europese clubs spreken zorgen uit over Afrika Cup en vragen om gesprek met FIFA

Europese clubs spreken zorgen uit over Afrika Cup en vragen om gesprek met FIFA

03-12-2021 13:36

De European Club Association (ECA) uit zijn zorgen over de veiligheid van spelers tijdens de Afrika Cup. Het continent, waar het landentoernooi volgende maand wordt afgewerkt, wordt opgeschrikt door de omnikronvariant van het coronavirus.

In een razend tempo verspreidt de nieuwe variant zich door Afrika. Vanuit Nederland reizen onder meer Ajacieden Sébastien Haller (Ivoorkust) en Andre Onana (Kameroen) en PSV'er Ibrahim Sangaré (ook Ivoorkust) af naar Kameroen, waar de Afrika Cup plaatsvindt. De ECA, waar 240 clubs bij aangesloten zijn, komt met een statement

'Het bestuur heeft grote zorgen over de veiligheid en het welzijn van de spelers in aanloop naar de Afrika Cup en de interlandperiodes begin 2022. Zeker gezien de verslechterende gezondheidssituatie. Het bestuur wil urgent met de FIFA praten om te garanderen dat alle nodige voorzorgsmaatregelen beschikbaar zijn om de spelers te beschermen', klinkt het.

Niet alleen de ECA maakt zich zorgen. Verschillende Premier League-clubs hebben eerder al geweigerd om hun spelers te laten gaan naar landen die op de 'rode lijst' van het Verenigd Koninkrijk staan. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!