Nieuws

Kieft onder de indruk van PSV'ers: 'Hij heeft speciale kwaliteiten'

Kieft onder de indruk van PSV'ers: 'Hij heeft speciale kwaliteiten'

14-10-2022 11:04

Wim Kieft is onder de indruk van Cody Gakpo. Volgens de voormalig prof kan de PSV-aanvaller zich de komende weken in de basis spelen bij het Nederlands elftal.

Voor Gakpo breken er spannende tijden aan. De aanvaller stond op de drempel van de uitgang bij PSV, maar verkoos een langer verblijf in Eindhoven boven een avontuur in de Premier League. Nu de Nederlander furore maakt in het shirt van de Eindhovenaren lijkt het een kwestie van tijd voordat hij naar de Europese top vertrekt. "Hij heeft speciale kwaliteiten. In het begin van het seizoen, met al die transferperikelen, stelde hij in de grote wedstrijden een beetje teleur", vertelde Kieft bij Veronica.  "Maar hij is ook nog hartstikke jong. Het is een proces om ook in de grote wedstrijden te kunnen pieken. Hij komt daar langzaam weer. Daarom wordt het zo interessant om te zien hoe hij het tegen Arsenal gaat doen. Ook met het oog op het WK. Van Gaal zal kijken hoe hij zich in dit soort wedstrijden houdt. Er is op het middenveld of voorin nog wel een plekje vrij."

Kieft ziet in Anwar El Ghazi nog een uitblinker bij PSV. "Met Luuk de Jong, Cody Gakpo en hem heb je een heel leuke voorhoede. Hij is een ambitieuze speler met veel drive, die ook nog eens kan scoren", begon Kieft. "Hij kwam natuurlijk niet helemaal fit binnen bij PSV. Het is te hopen dat hij dat blijft."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!