Nieuws

'Transfer Ronaldo onder de loep: Juventus rommelt met transferwaardes'

'Transfer Ronaldo onder de loep: Juventus rommelt met transferwaardes'

03-12-2021 13:22

De verkoop van Cristiano Ronaldo aan Manchester United wordt nader onderzocht. Openbaar aanklagers in Italië geven opdracht tot een huiszoeking bij Juventus, dat tussen 2019 en 2021 gesjoemeld zou hebben met transferwaardes.

Juventus zou daar baat bij hebben, om zo de balans op orde te krijgen, weet onder meer La Gazzetta dello Sport. De Italiaanse club heeft naar verluidt transferwaardes van bepaalde spelers bewust hoger ingeschat en facturen van niet-bestaande transacties hebben opgesteld. Justitie vermoedt dat het om ongeveer vijftig verdachte transacties gaat.

Voorzitter Andrea Agnelli, vicevoorzitter Pavel Nedved en voormalig technisch directeur Fabio Paratici - inmiddels vertrokken naar Tottenham Hotspur - zijn verdachten in de zaak. Zij kregen afgelopen week al bezoek van opsporingsdiensten, die op korte termijn terugkeren naar Turijn om alles nogmaals te checken. De Oude Dame werkt mee aan het onderzoek. Voor de transfer van Ronaldo ontving Juventus 23 miljoen euro exclusief bonussen.

In Italië is het fenomeen 'ruiltransacties' al langer onderwerp van gesprek. Wanneer spelers van clubs wisselen, is het moeilijk daar een marktwaarde aan te hangen. Hier maken clubs misbruik van. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!